top of page

Tastes like Kalevala

Tarinat ovat aina inspiroineet ihmisiä. Perinteet ovat tärkeä osa nykypäivän ihmisten valintoja ja arvoja.  Suomen kansalliseepos Kalevala on kirjailija Elias Lönnrotin tuhansien runojen kokoelma 1800-luvulta. Teos on auttanut muokkaamaan kansakuntamme identiteettiä. Kalevala kertoo meille rakkaudesta ja uskollisuudesta, vihasta ja mustasukkaisuudesta. Ennenkaikkea se kertoo menneisyydestä, jolloin ihmiset asuivat lähellä luontoa ja maaseutua. Kalevala kertoo tarinoita siitä, kuinka kantele syntyi hauen leuasta ja kuinka sen ääni keräsi kaikki metsäeläimet kuuntelemaan Väinämöisen lumoavaa soitinta.

Hyvinvoinnin ja rauhan avaimet sisälläsi löytyy, kun olet kokenut todellisen luonnon.

Kalevala on innoittanut lukuisia taiteilijoita, kangas- ja korusuunnittelijoita, muusikoitaelokuvatuottajia ja nyt myös keittiömestareita.  Lautastarjoiluna toteutettu Tastes likeKalevala-menu vie matkailijan Kalevalan makumaailmaan, jonka raaka-ainevalinnoista välittyy eettisyys ja ekologisuus;

perinteisiä suomalaisia sävyjä ja eettisesti tuotettuja sekä luonnosta ammennettuja makuja.

Tastes like Kalevala-menu sopii täydellisesti yhdistettäväksi Rural Lifestyle Kalevala -kokonaisuuteen. "Taste like Kalevala" on suunniteltu täydentämään Aarnimetsä | ikisointi -konsertteja, jotka kuuluvat osana Tytyrin Elämyskaivokseen keväällä 2021 avautuvaa Ikimetsä maan alisen -installaatiota. Tytyri Elämyskaivos sijaitsee Lohjalla, Kalevalan kokoajan Eliaksen synnyinseudulla -110 tasolla maan alla. Tytyrisali on maanalainen juhlapaikka,  jyhkeiden kiviseinien sisällä. 

"Muinaista luontokokemusta tarjoilevat Aarnimetsä | ikisointi -konsertit koostuvat kuulijansa ympäröivistä ikimetsä-äänimaisemista sekä vanhan perinteen kansanmusiikista.

Äänitaiteilija-jouhikonsoittaja Mikko H. Haapoja on luonut konserttikokonaisuudelle äänisuunnittelun, jonka kautta päästään uppoutumaan ajattomaan suomalaiseen metsään ilman liikenteen jylyä. Kansanmuusikko-esitystaiteilija Ulla Hillebrandtin suunnittelema teemakokonaisuus liikkuu maailman syntysäkeistä Kalevalan metsäisimpiin runoihin. Osassa konsertteja kuullaan vierailijoina myös muita arkaaisen kansanmusiikin taitajia."

Tastes like Kalevala-menun pystyy tilaamaan myös erikseen Rural Lifestyle Kalevala-destinaatioihin. Oletko valmis tutkimaan Kalevalan taikaa ja suomalaista mytologiaa kanssamme?

Tastes like Kalevala-menun hinta alk. 87€/hlö 

Maksimi ryhmäkoko 40hlöä, menutilaus minimissään 15 hlölle.

Hinta sisältää elämyksiä kaikille aisteille; ainutlaatuisen matkan Kalevalan makumaailmaan 80 metriä maanpinnan alla kiviluolaston ympäröimänä, kansansoitin- ja lauluesitykset aarnimetsän äänimaailmassa, Ikimetsä maan alisen -taideinstallaation sekä Elämyskaivoksen Kalevala-teemaisen valoshown kaivoslouhoksen äärellä.

Hintaan lisätään Tytyri-salin vuokra .

Lisäpalveluna:

* Viini- tai olutpaketti paikallistuottajilta kauden mauilla

* Opastettu kierros Tytyrin Elämyskaivoksessa alk. 16€/hlö

* Aarnimetsä | ikisointi - konsertit ruokailun yhteyteen:
- Äänimaisemakonsertti ikimetsän äänien lumoissa - muusikot Hillebrandt ja Haapoja, kesto 1,5h
- Äänimaisemakonsertti luontoäänimaisemien ympäröimänä surroundkaiuttimin - muusikot Hillebrandt, Haapoja, sekä vieraileva huippukansanmuusikko, kesto 2,5h

Lisätiedot ja varaukset Juhlaserviisiltä.

bottom of page